Over ons
YU YI TANG

Onze visie

Onze praktijknaam geeft onze visie weer:

  • Yù: keizerlijke eretitel voor een ware genezer
  • Yī: geneeswijze gebaseerd op de Chinese tradities
  • Tàng: praktijk

Vanuit de Chinese traditie is het niet gebruikelijk dat de naam van de persoon die de praktijk runt in de praktijknaam voorkomt. Dit geldt ook voor vele klassieke Chinese medische werken wiens schrijven vaak geen auteur(s) vermelden of worden toegedicht aan mythische keizers of beroemde Chinese TCG doktoren in plaats van aan Chinese geneesheren uit die tijd. Je naam is niet belangrijk, wat je doet wel!

IMG_5074

De eretitel

De eretitel Yù Yī was in het oude China alleen voorbehouden aan genezers die in dienst stonden van de Chinese keizer en de keizerlijke familie. Een goede keizer echter stelde zijn lijfarts met al diens kennis en kunde ook ter beschikking aan zijn onderdanen indien levensreddende maatregelen noodzakelijk waren.

Wij hebben ons ten doel gesteld deze traditionele titel eer aan te doen door onze kennis en kunde steeds verder te verdiepen en te verbreden om het hoogst mogelijke niveau van kwaliteit en professionaliteit in onze praktijk aan te kunnen bieden.

Yu-Yi-Tang-Misie

Onze missie

Ons streven is de gezondheid en de levenskwaliteit van onze cliënten middels Traditionele Chinese Geneeswijzen te verhogen.

Precare

Preventie, stressniveau’s verlagen en immuunsysteem versterken, het wegnemen van lichte ongemakken, beter in je vel komen te zitten, algehele balans herstellen, op gewicht komen, spijsvertering bevorderen, nachtrust bevorderen, vermoeidheid opheffen, zwangerschap-, menstruatie -en overgangsongemakken verhelpen, enz.

Special care

Daar waar de reguliere wegen geen duidelijke diagnose kunnen stellen.

Aftercare

Complementeren van de Westerse geneeswijze ter bevordering van herstel en revalidatie.

Jianmin-Sun

Jianmin Sun

Jianmin Sun heeft volgens familietraditie een universitaire opleiding gevolgd aan de Beijing Universiteit in China in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Hierna is hij jarenlang werkzaam geweest in een ziekenhuis in China.

Sinds 2005 is hij woonachtig in Nederland, waar hij met veel succes een eigen praktijk voert die gespecialiseerd is in inwendige ziekten, allergieën, huidproblemen en spier-, pees- en gewrichtsklachten.

 
 

Dr. Kemi Cui

Dr. Cui is afgestudeerd aan de Shandong University of Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), een van de beste TCG-universiteiten in China. Hij schreef zich halverwege de jaren negentig in voor het unieke programma Integratieve Geneeskunde en volgde een opleiding in zowel de klassieke westerse geneeskunde als Traditionele Chinese Geneeskunde. Later behaalde Dr. Cui zijn doctoraat in Neurobiologie en Integratieve Geneeskunde aan het Shanghai Medical College van de Fudan University, een van de beste medische universiteiten in China. Bovendien voltooide Dr. Cui zijn postdoctorale opleiding in Integratieve Geneeskunde en Systeembiologie in Amerika, Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School in Boston en The Methodist Hospital in Houston. Hij was een faculteitslid (Associate Research Professor) van het Houston Methodist Hospital Research Institute. Dr. Cui is gecertificeerd in zowel acupunctuur als Chinese kruidengeneeskunde door NCCAOM (National Certification Commission for Acupuncture and Oriental Medicine) in Amerika. Dr. Cui heeft een unieke academische en klinische achtergrond die de westerse geneeskunde, Chinese geneeskunde, systeembiologie en moleculaire wetenschappen integreert. Dr. Cui heeft meer dan tien jaar ervaring in alternatieve geneeswijzen voor kinderen en volwassenen. Zijn zorgzame persoonlijkheid, getalenteerde klinische vaardigheden en intellectueel karakter, verrijkt door de wijsheid van integratieve geneeskunde, geven hem een brede kijk en diepgaande inzichten in zijn praktijk.

 

AGB-code  praktijk 90-050909
AGB-code zorgverlener 90-108679

Dr. Man Jia

Ze is een acupuncturist met uitgebreide kennis op het gebied van voeding en psychologie. Ze heeft zich vele jaren gewijd aan de behandeling van emotionele problemen en pijnklachten, en ze heeft een unieke persoonlijke stijl ontwikkeld. Door middel van psychologische begeleiding en de integratie van verschillende therapeutische methoden zoals acupunctuur, moxibustie, massage, cupping en gua sha, harmoniseert ze lichaam en geest, reguleert ze de Qi en het bloed van het lichaam, en helpt ze patiënten om van binnenuit balans en vitaliteit te herstellen.

 

NBCG YI lidnr 0223
RBCZ lidnr 240517R
SCAG 00223