Over ons
YU YI TANG

Onze visie

Onze praktijknaam geeft onze visie weer:

  • Yù: keizerlijke eretitel voor een ware genezer
  • Yī: geneeswijze gebaseerd op de Chinese tradities
  • Tàng: praktijk

Vanuit de Chinese traditie is het niet gebruikelijk dat de naam van de persoon die de praktijk runt in de praktijknaam voorkomt. Dit geldt ook voor vele klassieke Chinese medische werken wiens schrijven vaak geen auteur(s) vermelden of worden toegedicht aan mythische keizers of beroemde Chinese TCG doktoren in plaats van aan Chinese geneesheren uit die tijd. Je naam is niet belangrijk, wat je doet wel!

IMG_5074

De eretitel

De eretitel Yù Yī was in het oude China alleen voorbehouden aan genezers die in dienst stonden van de Chinese keizer en de keizerlijke familie. Een goede keizer echter stelde zijn lijfarts met al diens kennis en kunde ook ter beschikking aan zijn onderdanen indien levensreddende maatregelen noodzakelijk waren.

Wij hebben ons ten doel gesteld deze traditionele titel eer aan te doen door onze kennis en kunde steeds verder te verdiepen en te verbreden om het hoogst mogelijke niveau van kwaliteit en professionaliteit in onze praktijk aan te kunnen bieden.

Yu-Yi-Tang-Misie

Onze missie

Ons streven is de gezondheid en de levenskwaliteit van onze cliënten middels Traditionele Chinese Geneeswijzen te verhogen.

Precare

Preventie, stressniveau’s verlagen en immuunsysteem versterken, het wegnemen van lichte ongemakken, beter in je vel komen te zitten, algehele balans herstellen, op gewicht komen, spijsvertering bevorderen, nachtrust bevorderen, vermoeidheid opheffen, zwangerschap-, menstruatie -en overgangsongemakken verhelpen, enz.

Special care

Daar waar de reguliere wegen geen duidelijke diagnose kunnen stellen.

Aftercare

Complementeren van de Westerse geneeswijze ter bevordering van herstel en revalidatie.

Jianmin-Sun

Jianmin Sun

Jianmin Sun heeft volgens familietraditie een universitaire opleiding gevolgd aan de Beijing Universiteit in China in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Hierna is hij jarenlang werkzaam geweest in een ziekenhuis in China.

Sinds 2005 is hij woonachtig in Nederland, waar hij met veel succes samen met zijn partner Charlotte Johanns een eigen praktijk voert die gespecialiseerd is in inwendige ziekten, allergieën, huidproblemen en spier-, pees- en gewrichtsklachten.

Charlotte-Johanns

Charlotte Johanns

Charlotte Johanns heeft haar opleiding tot Acupuncturist in Nederland gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, waar zij jarenlang als assistent werkzaam is geweest. Na een stage in Guilin China en een intensieve stage van 2 jaar te hebben gevolgd bij de gebroeders Sun praktiseert zij nu samen met Jianmin Sun in een eigen praktijk. Verder heeft zij met goed gevolg haar Westerse medische basiskennis afgerond. Voor haar uitgebreide c.v. klik op onderstaande link.

Bekijk het complete C.V. van C. JOHANNS

AGB-code  praktijk 90-050909
AGB-code zorgverlener 90-042099
NBCG YI lidnr 0202
RBCZ lidnr 220278R
SCAG 18478