FAQ
YU YI TANG

Veel gestelde vragen

1. Wat is acupunctuur en doet het pijn?

Acupunctuur is een doeltreffende methode om ontstane disbalansen te herstellen. Acupunctuur is een techniek waarbij hele dunne naaldjes op nauwkeurig omschreven punten worden geplaatst. Hierbij kan soms een bepaalde sensatie worden waargenomen maar dat is verder nagenoeg pijnloos. De stroom van de energie kan door de acupunctuur doelbewust en acuut beïnvloed worden en blokkades opheffen. Het stimuleren van acupunctuurpunten doen sommige mensen al van nature, bijvoorbeeld door het over je ogen wrijven als je vermoeid bent, je slapen masseren als je hoofdpijn hebt of wrijven bij pijn.

Aandacht voor de eigen rol in het genezingsproces is soms ook belangrijk: door het bewust laten worden van de mogelijke oorzaak die ten grondslag ligt aan de klacht kan bijvoorbeeld blijken dat het goed is om voeding en leefwijze aan te passen.

2. Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, u heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij zien onszelf als complementair. Het kan dus voorkomen wanneer wij constateren dat uw klacht ook de aandacht van de huisarts nodig heeft, wij u adviseren om een afspraak te maken bij de reguliere geneeswijze.

3. Heeft u wel eens stagiaires in de praktijk?

Jazeker, wij vinden het belangrijk dat studenten in opleiding voor acupunctuur, Chinese kruidenleer of tuina/shiatsu massage ervaring op doen in de praktijk. Het vinden van een stageplaats is zo weten wij uit ervaring niet makkelijk en niet iedereen is in de gelegenheid om naar China te gaan voor stage. Vandaar dat wij op deze wijze ons bescheiden steentje willen bijdragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een supervisiegroep ter ondersteuning van afstuderende en net-afgestudeerde studenten. De meeste studenten komen van de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai en haar zusje het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie en de Academie voor Chinese Geneeswijze Bo Yi.