Consult
YU YI TANG

Het eerste consult

Het eerste consult bestaat o.a. uit een uitvoerig intakegesprek, waarbij de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid aanbod kunnen komen. Denk aan zaken als eet-, drink- en slaappatronen, stoelgang, zweten of vermoeidheid, stressfactoren, achtergrond en geschiedenis van de klacht(en). Bij vrouwen is het belangrijk meer te weten over de menstruatiecyclus, de hoeveelheid en consistentie van het bloed, pijnklachten edm. Tevens wordt de tong bekeken en de pols gevoeld om meer inzicht te krijgen in uw algehele conditie en constitutie, welke even uniek zijn als uw vingerafdruk. Er wordt ruim de tijd genomen om de klachten duidelijk in kaart te brengen, nader kennis te maken, uitleg en informatie te verschaffen en indien gewenst sociaal-emotionele ondersteuning te bieden. Met als doel een zo compleet mogelijk beeld van u en de ontstane disbalans te vormen. Tijdens het intakegesprek kunt u al uw gezondheidsvragen aan de orde stellen.

IMG_5085

Traditionele Chinese geneeswijzen

In het eerste consult wordt een holistische diagnose op basis van de traditionele Chinese geneeswijzen vastgesteld en vervolgens krijgt u advies over een mogelijke behandeling. Middels een natuurlijke benadering, welke doorgaans bestaat uit acupunctuur en/ of Chinese kruiden, Tui-na (Chinese massage), voedingsadvies of ademhalingstechnieken, qigong en/of rek- en strekoefeningen en eventuele persoonlijke levensstijl suggesties, kunnen wij u helpen een nieuwe balans in lichaam en geest te creëren en te behouden. Omdat acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden het snelste resultaat geeft, aangezien we van binnen en van buiten tegelijk kunnen werken, worden in onze praktijk voor zover nodig vaak beiden gecombineerd voorgeschreven tegen een speciaal tarief. Op basis van de aard (en hevigheid) van de klachten en uw wensen wordt dit behandelplan samengesteld met daarin verwoord de benodigde duur en frequentie van de behandeling.

Heb ik een verwijzing nodig?

Een verwijzing van een arts heeft u niet nodig. Indien u onder behandeling bent, kan het nuttig zijn om te overleggen met de huisarts of medisch specialist.

NB: Voor vrouwen geldt; wanneer u zwanger bent of denkt te kunnen zijn, dient u dit altijd voorafgaande aan de behandeling te melden.

Het spreekt voor zich dat alle informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

Eventuele vervolgconsulten starten in de regel steeds met een kort vraaggesprek, een pols- en tong evaluatie en indien nodig advies. De persoonlijke en ondersteunende benadering blijft overigens ook tijdens de vervolgafspraken een belangrijke rol spelen in onze praktijk.

“Da Yi Ze Zheng He!”

A great doctor makes in the end harmony!